Aktivering för hundar

Många hundraser är väldigt beroende av aktiviteter för att må som bäst, för vissa kan detta räcka med promenader och kanske lite apport, men det finns många roliga aktiveringslekar man kan testa med sin hund och se vad de gillar att göra.

Nosen är mycket viktigt för hunden, de upplever mycket av världen genom sin nos, därför är det en bra idé att låta med använda den även i lekar. Exempel på detta kan vara att sprida ut mat- eller godisbitar i naturen och låta hunden leta rätt på dem. Men man behöver inte bara använda godis och mat, det fungerar minst lika bra att gömma bort en av hundens favoritleksaker, de är mycket bekant med doften och kan lätt plocka upp lukten.

Man kan även låta hunden titta på som man lägger något under en låda, därefter låter man hunden själv inspektera situationen och se om den kan lista ut hur man får bort lådan så att man kommer fram till vad det nu är som ligger där under.

Saknar man någon riktig leksak till hunden eller känner att man borde köpa något nytt kan man till exempel besöka Swecat, låt er inte luras av namnet, de har mycket till både hundar och katter.

När man är ute och går med hunden finns det många sätt att aktivera den. Man kan bland annat kliva upp och ned från saker som stubbar och stenar och låta hunden följa john. Ibland kan man även gå så att man hamnar på var sin sida om ett träd eller en lyktstolpe, när kopplet sedan fastar kan man låta hunden se om inte den kan lösa situationen så att båda kan fortsätta.

Hunden kommer tycka det är roligt när man varierar promenaderna på sådana sätt och får även bra gympa för både kropp och hjärna. För fler tips om hur man kan aktivera sin hund kan man läsa Johans snabba vardagslekar för din hund på härligahund.se.